Η μέθοδος βασίζετε σε αρχές της φυσικής, νευρολογίας,ψυχολογίας και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το νευρικό σύστημα μαθαίνει καλύτερα και γρηγορότερα. Η εφαρμογή ειναι τέτοια ώστε να παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον μάθησης, με σεβασμό στο μαθητή και την ατομικότητα του.

  • Οι κινήσεις εκτελούνται σε αργό ρυθμό, συνειδητά, παρατηρώντας και ελέγχοντας αυτές. Έτσι κινείστε σε ένα ασφαλές και προσαρμοσμένο στις δυνατότητές σας εύρος κίνησης ώστε να επέλθει η μάθηση και η βελτίωση χωρίς τραυματισμούς. Αυτό επιτρέπει σε ανθρώπους να συμμετάσχουν με καθόλου κινητικό υπόβαθρο έως αθλητές.
  • Μέσα από την μελέτη του πώς η μάθηση μπορεί να μεγιστοποιηθεί καθοδηγείστε με τέτοιον τρόπο ώστε να μάθετε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, αποκτάτε επίσης ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας ή σε οτιδήποτε κάνετε που εμπεριέχει κίνηση.
  • Μπορείτε να προσαρμόσετε τα μαθήματα στις δυνατότητες σας. Το να κινείστε με άνεση μέσα στα πλαίσια της ευχαρίστησης έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βοηθάει το νευρικό σύστημα να μάθει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.
  • Προσφέρει πολύ μεγάλη ποικιλία κινήσεων ώστε να μην βαριέστε Επίσης το νευρικό σύστημα είναι δομημένο ώστε να “αρέσκεται” στην ενασχοληση με οτιδήποτε νέο και πρωτότυπο.
  • Δεν σας ζητείτε να αναπαράγετε δοσμένες κινήσεις, ούτε σας δίνονται οδηγίες όσον αναφορά το πώς να κινηθείτε. Καθοδηγείστε λεκτικά στην κίνηση και στο να ψάξετε να βρείτε συγκεκριμένες αισθήσεις καθώς την κάνετε. Αυτό έχει αποδεδειχθεί από μελέτες ότι είναι αποδοτικότερο σε μαθησιακές διαδικασίες.