22
Μάιος
5:00 μμ — 9:00 μμ
Online
Online
Φόρτωση Εκδηλώσεις
Φόρτωση Εκδηλώσεις
 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αυτό το σεμινάριο μαθημάτων Συνειδητοποίησης μέσω της κίνησης της μεθόδου Feldenkrais θα ασχοληθούμε με την απελευθέρωση των ισχίων, θα εξερευνήσουμε την σχέση τους με την σπονδυλική στήλη αλλά και τις άλλες δυο αρθρώσεις των ποδιών(γόνατα και ποδοκνημική).

Μέσα από το σεμινάριο αυτό θα καταφέρετε να συνειδητοποιήσετε καλύτερα που βρίσκονται τα ισχία, τι κινήσεις κάνουν, να μεγαλώσετε το εύρος και ευκολία της κίνησης τους και να πάρετε εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα αλλά και στις δραστηριότητες που κάνετε.
Η στάση του σώματος θα βελτιωθεί μαζί και η ισορροπία αλλά και συνολικά η λειτουργικότητα σας. Θα δούμε τι δυσχέρειες μπορεί να δημιουργήσει στο σώμα η περιορισμένη κινητικότητα της άρθρωσης αυτής.

 


Θα συμμετάσχετε σε μια βιωματική διαδικασία μάθησης όπου δημιουργώντας νέα κινητικά μοτίβα στον εγκέφαλο θα βοηθηθείτε στο να απελευθερώσετε την κινητικότητα της περιοχής αυτής.

Η μέθοδος Feldenkrais είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος μάθησης με θεραπευτικά αποτελέσματα. Είναι μια βιωματική διαδικασία κατά την οποία “μαθαίνουμε πως να μαθαίνουμε”, εξερευνούμε δηλαδή τον προσωπικό μας τρόπο μάθησης, χρησιμοποιώντας σαν μέσω την κίνηση. Κάνοντας ήπιες, συνειδητές, ευχάριστες κινήσεις ανακαλύπτετε τις καθημερινές σας συνήθειες περιοριστικές ή μη, με σκοπό να βρείτε νέους τρόπους δράσης και κίνησης .Έτσι όλοι ανεξαιρέτως ηλικίας μπορούν να συνεχίσουν να μαθαίνουν, να γίνουν πιο ικανοί και να βελτιώσουν έτσι την ποιότητα της ζωής τους. Η μέθοδος συνεκπαιδεύει το νευρικό σύστημα δημιουργώντας νέα μοτίβα κίνησης, σκέψης, συναισθημάτων. Η αρμονική ενσωμάτωση και αλληλεπίδραση αυτών, βελτιώνει τη λειτουργικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. και φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στο να χρησιμοποιεί όλο το δυναμικό του και να είναι πιο ικανός σε ότι κάνει.

Διδάσκει : Χρυσοβιτσινού Ευγενία

 


Σε αυτό το σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και δεν απαιτείται προηγούμενο κινητικό υπόβαθρο. Παρακαλώ φορέστε άνετα και ζεστά ρούχα και έχετε μαζί σας ένα στρώμα γυμναστικής αλλά και ένα μαξιλαράκι.

Τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM και μια ημέρα πριν την εκδήλωση θα λάβετε το link της σύνδεσης, παρακαλώ συνδεθείτε 10 λεπτά νωρίτερα.

Η θέση σας δεσμεύεται με την κατάθεση του ποσού έως την Παρασκευή 14/05/2021 και αποστολή της απόδειξης κατάθεσης στο παρακάτω email.

*Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Δηλώστε συμμετοχή για να λάβετε σχετικές πληροφορίες στα:
vivi_tsiknia@yahoo.gr και 6981266749

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22 Μαΐου 2021
Ώρα:
5:00 μμ - 9:00 μμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,
Organizer:
Vitality
Τηλέφωνο:
6981266749
Email:
vivi_tsiknia@yahoo.gr

Online Κράτηση

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Ημερομηνία Μαθήματος (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Τηλέφωνο (απαραίτητο)

  Προσεχή Μαθήματα και Σεμινάρια