24
Νοέμβριος
6:00 μμ — 7:00 μμ
Online
40€
Φόρτωση Εκδηλώσεις
 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Ο 1ος  κύκλος μαθημάτων αποτελείτε απο 4 μαθήματα και αφορά πάσχοντες με αρκετό περιορισμό στην κινητικότητα τους οι οποίοι είτε χρησιμοποιούν βοηθήματα για την βάδιση ,όπως μπαστούνι ή πατερίτσα, είτε κουράζονται γρήγορα κατά την βάδιση.

 

Τα μαθήματα συνειδητοποίησης μέσω της κίνησης της μεθοδου Feldenkrais αποτελούνται απο ήπιες κινητικές ακολουθείες η οποίες επανεκπαιδεύουν το νευρικό σύστημα ώστε το σώμα να γίνει πιο λειτουργικό. Βοήθανε πολύ τους ανθρώπους με σκλήρυνση κατα πλάκας στην ισορροπία,τη βάδιση,  το εύρος της κίνησης, την κόπωση, τη σπαστικότητα, την αναπνοή, το τρέμουλο,τους σωματικούς πόνους,στην βελτίωση της εικόνας που εχει ο εγκέφαλος για το σώμα,μειώνουν τις εντάσεις και την δυσκινησία,βοηθάνε στο στρές που η πάθηση αυτή δημιουργεί στο σύστημά και αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και ευζωία ώστε η καθημερινότητα να γίνει πιο ευχάριστη.

 


 

Η μέθοδος Feldenkrais επιδρά στο νευρικό σύστημα το οποίο επηρεάζεται από την πάθηση. Είναι βασισμένη πάνω στις αρχές της νευροπλαστικότητας, την ικανότητά  δηλαδή του εγκεφάλου να αλλάζει και να δημιουργεί νέες νευρωνικές συνδέσεις μέσα από τη μάθηση και τη βιωματική εμπειρία. Η μέθοδος αξιοποιώντας αυτή την ικανότητα του εγκεφάλου καταφέρνει σε ένα βαθμό να ξεπερνά κάποιους περιορισμούς που δημιουργούνται από τη σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά και άλλες νευρολογικές παθήσεις.

Όλοι έχουμε τη δυνατότητα μάθησης και βελτίωσης, είναι όμως πιο επιτακτική η ανάγκη  στις χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις να μπορεί ο άνθρωπος να ακούει το σώμα του, να έχει κιναίσθηση και διάκριση. Οταν ακούμε το σώμα μας, μας δίνονται επιλογές, μπορούμε να υιοθετήσουμε μία ”βίαιη” στάση απέναντι του πηγαίνοντας κόντρα σε αυτό ή να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο,να σεβαστουμε και να αποδεχτουμε τις δυνατότητες του τη συγκεκριμένη στιγμή,αλλά και να δημιουργήσουμε αλλαγές. Η εκλέπτυνση της κιναίσθησης μας δίνει την δυνατότητα να αντιληφθούμε ολό και πιο λεπτοφυείς διαφορές μεταξύ ποιοτήτων στην κίνηση μας.

 


 

1ος κύκλος από 24/11-15/12 κάθε Τρίτη 18:00-19:00.

κόστος 40ευρώ το ποσό προκαταβάλεται ώστε να γίνει η δέσμευση της θέσης

Δηλώστε συμμετοχή έως 23/11 χρησιμοποιώντας την φόρμα και θα λάβετε πληροφορίες για την κατάθεση χρημάτων και το λινκ για την σύνδεση μέσω της πλατφόρμας zoom.

Θα χρειαστείτε ένα στρώμα γυμναστικής και μία καρέκλα για τα μαθήματα. Επίσης η συσκευή σας θα πρέπει να έχει κάμερα για να μπορώ να σας βλέπω. Το γκρούπ θα είναι ολιγομελές οπότε οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24 Νοεμβρίου 2020
Ώρα:
6:00 μμ - 7:00 μμ
Κόστος:
40€
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,
Organizer:
χρυσοβιτσινου ευγενια

Online Κράτηση

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Ημερομηνία Μαθήματος (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Τηλέφωνο (απαραίτητο)

  Προσεχή Μαθήματα και Σεμινάρια