14
Φεβρουάριος
11:00 πμ — 3:00 μμ
Online
Online
40€
Φόρτωση Εκδηλώσεις
Φόρτωση Εκδηλώσεις
 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η αναπνοή είναι μια βιολογική αυτόματη λειτουργία του οργανισμού η οποία απλά συμβαίνει, αλλά αν θέλουμε μπορούμε συνειδητά να την τροποποιήσουμε.Σε αυτό το σεμινάριο θα εξερευνήσετε βιωματικά τον προσωπικό  σας τρόπο αναπνοής, θα βοηθήσετε την αναπνοή  να γίνει πιο εύκολη και λειτουργική, θα δούμε την συμμετοχή του διαφράγματος σε αυτή την διαδικασία και πως όταν αυτό βρίσκετε σε ένταση  λειτουργεί περιοριστικά.

 

Όταν η αναπνοή είναι λειτουργική συνήθως είναι αργή και πιο βαθιά και βοηθά στην οξυγόνωση ιστών,  των οργάνων, του εγκέφαλου, στην ροή του αίματος, ηρεμεί τον άνθρωπο, μειώνει την κούραση και το στρες και αναζωογονεί τον οργανισμό. Η αργή αναπνοή ενεργοποιεί το πνευμονογαστρικό νεύρο, επηρεάζει αυτόνομο  νευρικό σύστημα, μειώνει την δύσπνοια και μας αποφέρει περισσότερο  ωφέλιμο οξυγόνο για χρήση. Όταν γίνεται από την μύτη λειτουργεί αντιβακτηριδιακά, αντι-ιικά, αντιβρονχοδιασταλτικά, μειώνει το υιικό φορτίο, διευρύνει την κίνηση του διαφράγματος. Τον τελευταίο χρόνο με την χρήση της μάσκας οι περισσότεροι βιώνουν πιο έντονα ‘’πεινά για αέρα’’(air hunger) την ανάγκη για περισσότερο οξυγόνο η οποία όμως είναι ψευδής. Αυτό μας οδηγεί σε αύξηση του ρυθμού αναπνοής και υπεραερισμό. Διαταραχές στην  αναπνοή προκαλούνται από πολλούς παράγοντες τους οποίους θα δούμε στο σεμινάριο.

 


Από αυτό το σεμινάριο μπορούν να ωφεληθούν

 • Οσοι αναπνέουν

 • Οσοι έχουν αναπνευστικές δυσκολίες λόγω κάποιας παθολογίας

 • αυτοί που ασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες, την γιόγκα, την φωνητική

 • όσοι θέλουν να μάθουν πως να απελευθερώνουν τις εντάσεις αυτής της περιοχής.

 • όσοι αισθάνονται ρηχή την αναπνοή τους και δυσκολεύονται στις καθημερινές ασχολίες τους


Σε αυτό το σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και δεν απαιτείται προηγούμενο κινητικό υπόβαθρο. Παρακαλώ φορέστε άνετα και ζεστά ρούχα.

Το σεμινάριο θα γίνει μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Δηλώσεις συμμετοχής έως 11/2/21.Με την δήλωση συμμετοχής θα λάβετε πληροφορίες για την κατάθεση χρημάτων και θα λάβετε το λίνκ της σύνδεσης.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Φεβρουαρίου 2021
Ώρα:
11:00 πμ - 3:00 μμ
Κόστος:
40€
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,
Organizer:
Χρυσοβιτσινού Ευγενία
Τηλέφωνο:
6972663801
Organizer Website:
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Online Κράτηση

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Ημερομηνία Μαθήματος (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Τηλέφωνο (απαραίτητο)

  Προσεχή Μαθήματα και Σεμινάρια