Οι Σούτρες του Πατάντζαλη εξηγούν πως οι θέσεις που παίρνει το σώμα στην  Yoga θα πρέπει να είναι σταθερές, άνετες, εύκολες, ευχάριστες να είσαι χαλαρός αλλά και ταυτόχρονα σε εγρήγορση χωρίς όμως ένταση. Ποιά είναι η εμπειρία σας όμως από την πρακτική της Yoga?

 

Και οι δυο πρακτικές κατευθύνουν την προσοχή εσωτερικά μακριά από περισπασμούς .Σύμφωνα με τον Παταντζαλι η Yoga  είναι η κατεύθυνση κ επικέντρωση  του νου  χωρίς περισπασμούς, πετυχαίνονται την νοητική εστίαση  η εσωτερική οντότητα εδραιώνεται στην πραγματικότητα. Ο Feldenkrais είχε πει πως αυτό που αποζητώ δεν είναι εύκαμπτα σώματα αλλά εύκαμπτο νου, αυτό που θέλω είναι να αποκαταστήσω το άτομο στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια του. Και οι δύο πρακτικές βασίζονται στην εύρεση μονοπατιών που ενώνουν κ ενσωματώνουν το σώμα με τον νου.

 

Η μέθοδος Feldenkrais προσφέρει τα μέσα για να υποστηρίξει τις αρχές και την πρακτική της Yoga. Η σχέση τους είναι πάρα πολύ μεγάλη. Το Feldenkrais προσφέρει έναν τρόπο για να βιώσετε τις θέσεις του σώματος στην πρακτική της Yoga άνετα, εύκολα, αποτελεσματικά και ευεργετικά. Συχνά στη ζωή μας αλλά και στην πρακτική της Yoga χρησιμοποιούμε περισσότερη προσπάθεια και νομίζουμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Yoga θα έπρεπε να γίνεται – δύσκολα και επώδυνα.

Κάνοντας τις κινήσεις αργά ώστε να μπορούμε να αισθανθούμε και να νοιώσουμε πιο ξεκάθαρα πως κινούμαστε, μπορούμε να βιώσουμε τις θέσεις της Yoga ως δυναμικές, αναζωογονητικές και πιο ενδιαφέρουσες. Η ροή, η ρευστότητα και η ευκινησία – ευελιξια καθιστούν τη νέα μας εμπειρία από  τη Yoga.

Με τα μαθήματα Feldenkrais θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε και άλλες επιλογές όσον αφορά την κίνηση . Αντί να είστε εγκλωβισμένοι στα συνήθη κινητικά μοτίβα της Yoga τα οποία κρατούν την πρακτική σας  στο ίδιο επίπεδο, μπορείτε να ανακαλύψετε  νέους τρόπους  κίνησης πέρα από  τις συνήθειες σας, να μάθετε να ανακουφίζεται  χρόνιες μυϊκές συσπάσεις και να χρησιμοποιείται  περισσότερο τον εαυτό σας με νέους τρόπους

Η μέθοδος Feldenkrais  δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες  ώστε να μπορέσετε να βιώσετε περισσότερες κινητικές επιλογές, νέες κατευθύνσεις, οι οποίοι προσδίδουν περισσότερη ελευθερία, χάρη αναπτύσσοντας την επίγνωσή σας, την ευκινησία και το συντονισμό.


 

Χρυσοβιτσινού Ευγενία

 

CategoryΆρθρα
© 2016-2021 feldenkrais-athens.gr

Σχεδιασμός Ιστοσελίδας Weby Internet Marketing

Top
Ακολουθήστε μας: